Koor

Concertkoor Rijswijk heeft in de afgelopen eeuw praktisch alle grote werken uit het repertoire gezongen. Een paar voorbeelden: Die Jahreszeiten en Die Schöpfung van Haydn, het Requiem van Mozart, Paulus van Mendelssohn, en natuurlijk de bekende passionen van Bach, met als hoogtepunt de geënsceneerde uitvoering van de Johannes Passion in het jubileumjaar 2005. Daarnaast schroomt het koor niet zich buiten de bekende paden te begeven. Zo werd in 1999 een Scandinavisch concert gegeven met in de landstalen gezongen werken van Deense en Zweedse componisten, die zelden in Nederland worden uitgevoerd. Bekijk voor een uitgebreid overzicht de pagina's Repertoire en Historie!

Gemiddeld geeft het koor twee concerten per jaar, in samenwerking met professionele solisten en musici: de ene keer alleen met orgel, dan weer met een klein instrumentaal ensemble of (meestal) met een groot orkest. Het koor stelt hoge eisen aan de uitvoeringen. Daarom is het belangrijk ook voortdurend aan de eigen kwaliteitsontwikkeling te blijven werken. Regelmatig worden externe deskundigen ingeschakeld voor koorscholing. Een groot aantal koorleden neemt daarnaast individuele zanglessen.

De concerten vinden meestal plaats in de Bonifatiuskerk of de Oude Kerk in Rijswijk. Ook wordt wel gebruik gemaakt van concertruimten in omliggende gemeenten, zoals de Kloosterkerk in Den Haag. Afhankelijk van de locatie en de programmering bezoeken tussen de 300 en 500 mensen de concerten.

 

plaatjemailto icoon

     Agenda        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________

Links