Concertkoor Rijswijk

Concertkoor Rijswijk zoekt sopranen, tenoren, bassen en alten

Die eerste karakteristieke noten van piano en harmonium in A - verdeeld over verschillende octaven - aan het begin van Rossini’s Petite Messe Solennelle. In een ritme dat je meteen meeneemt… Wie die eenmaal hoort, herkent de inzet van dit Kyrie uit duizenden. Het is een geliefd muziekstuk, dat vele koren op hun repertoire zetten. Concertkoor Rijswijk doet dat in 2020. Om de verschillende stemsoorten in evenwicht te brengen, zoeken wij naast alten en bassen, vooral sopranen en tenoren. Zin om mee te doen?

Rossini had al dertig jaar niet meer gecomponeerd en was al ruim 70 toen hij zijn Petite Messe Solennelle schreef. Zelf noemde hij het zijn “oude-dags-zonde”. De componist twijfelde er openlijk aan of zijn “kleine mis” wel een echt religieus muziekstuk was geworden. Omdat hij tot die tijd voornamelijk opera’s had geschreven. Hij droeg zijn mis op aan een Franse graaf en gravin. Het werk is in hun Parijse salon in 1864 voor de eerste keer uitgevoerd.

85 minuten

De Petite Messe Solennelle duurt in totaal zo’n 85 minuten (is dus verre van klein) en is oorspronkelijk geschreven voor 12 zangers in vier stemsoorten, begeleid door twee piano’s en een harmonium. Later schreef Rossini ook nog een orkestbegeleiding.

Leukste Club!

Het Concertkoor Rijswijk (CKR) voerde in de vele jaren van zijn bestaan (sinds 1905) talloze koorwerken uit. Concertkoor Rijswijsk telt zo’n 75 leden en is dit jaar verkozen tot de leukste (Rijswijkse) club van het jaar! Lees het artikel in "Groot Rijswijk".

We organiseren geregeld koortrainingen, stemtrainingen en workshops.

De repetities voor de Petite Messe Solennelle beginnen in november dit jaar, de uitvoering staat gepland voor november 2020. Komend voorjaar staat een ander werk op onze concertagenda. We repeteren elke maandagavond in de Nieuwe Kerk in Rijswijk. Klik hier voor de routebeschrijving. Droomde je er altijd al van deze mis (weer) te zingen? Dit is je kans!

Nieuwe projectleden die graag willen meedoen, zijn tot en met maart 2020 gratis lid. Daarna bedraagt de contributie €19,50 per maand.

Gioachino RossiniZin om mee te doen?

Bel mij of stuur een e-mail.

Wees welkom!

Dicky van der Meijden, voorzitter.