Concertkoor Rijswijk van start

Concertkoor Rijswijk (CKR) gaat in september weer live van start. Wie zin heeft om met elkaar te zingen, kan bij ons terecht. De wekelijkse repetities zijn op maandagavond in de Nieuwe Kerk, Steenvoordelaan 364, 2248 EH Rijswijk en beginnen vanaf 6 september a.s. We repeteren van 19.45-22.00 uur.

De komende drie maanden studeren we het bekende Oratorio de Noël van Camille Saint Saëns in, aangevuld met enkele Carols. Het geheel zal uitgevoerd worden op het te geven concert op 10 december 2021 in de prachtige St. Jan de Doperkerk te Wateringen. De begeleiding wordt verzorgd door het Holland Symfonie Orkest, harpist, organist en solisten. Het is een geweldig mooi stuk om te zingen.

Nu we na de corona periode weer een frisse start maken, willen wij met dit stuk ook minder ervaren zangers enthousiasmeren en het plezier van samen zingen breed uitdragen. Het gekozen stuk is daar zeer geschikt voor. Iedereen die eens wil proberen of het zingen in een koor met een klassiek repertoire iets voor hem of haar is, kan  meedoen. Aanmelden als projectlid voor een periode van drie maanden is mogelijk, met als kers op de taart: het concert op 10 december. Het koor heeft oefenbestanden en oefen cd’s voor elke stemsoort beschikbaar gemaakt. Zo is het mogelijk het stuk eenvoudig in te studeren, ook voor mensen die geen noten kunnen lezen en geen instrument bespelen.  
U kunt 4 weken vrijblijvend mee komen zingen. Besluit u te blijven, dan wordt door de dirigent een kleine stemtest afgenomen om te horen hoe uw stem klinkt en om te bepalen bij welke stemgroep u het beste past.

Een deel van het koor heeft de afgelopen maanden via zoomsessies aan het stuk ‘geroken’, maar het serieuze repeteren begint in september. Dus een goed moment om in te stappen. U kunt verzekerd zijn van een warm onthaal.
Uiteraard zijn ook enthousiaste en ervaren koorzangers hartelijk welkom om het Oratorio de Noël in zijn volle glorie tot zijn recht te laten komen. Alle stemsoorten en leeftijden zijn welkom.

Heeft u belangstelling om als (project)lid mee te zingen dan kunt u contact opnemen met de voorzitter van het koor: Dicky van der Meijden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 11775639.

20190513 CKR 34 

Welkom!