Concertkoor RijswijkDe repetities voor de Petite Messe Solennelle zijn onlangs begonnen en worden elke maandagavond gehouden in de Nieuwe Kerk aan de Steenvoordelaan 364 in Rijswijk. Om de verschillende stemsoorten in evenwicht te brengen, zoeken wij naast alten en bassen, vooral sopranen en tenoren voor een mooie uitvoering van deze mis van Rossini. Het concert is op vrijdag 13 november 2020, met professionele solisten en wederom in de monumentale Bonifatiuskerk. Zing mee!

Ook als projectlid ben je van harte welkom.

Die eerste karakteristieke noten van piano en harmonium in A - verdeeld over verschillende octaven - aan het begin van Rossini’s Petite Messe Solennelle. In een ritme dat je meteen meeneemt… Wie die eenmaal hoort, herkent de inzet van dit Kyrie uit duizenden. Het is een geliefd muziekstuk, dat vele koren op hun repertoire zetten.

Rossini had al dertig jaar niet meer gecomponeerd en was al ruim 70 toen hij zijn Petite Messe Solennelle schreef. Zelf noemde hij het zijn “oude-dags-zonde”. De componist twijfelde er openlijk aan of zijn “kleine mis” wel een echt religieus muziekstuk was geworden. Omdat hij tot die tijd voornamelijk opera’s had geschreven. Hij droeg zijn mis op aan een Franse graaf en gravin. Het werk is in hun Parijse salon in 1864 voor de eerste keer uitgevoerd.

85 minuten

De Petite Messe Solennelle duurt in totaal zo’n 85 minuten (is dus verre van klein) en is oorspronkelijk geschreven voor 12 zangers in vier stemsoorten, begeleid door twee piano’s en een harmonium. Later schreef Rossini ook nog een orkestbegeleiding.

Leukste Club!

Concertkoor Rijswijk (CKR) voerde in de vele jaren van zijn bestaan (sinds 1905) talloze koorwerken uit. Het CKR telt zo’n 75 leden en is in 2019 verkozen tot de leukste (Rijswijkse) club van het jaar!

Zin om mee te doen? Bel dan 06-11775639 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wees welkom!