Concertkoor RijswijkOm de verschillende stemsoorten in evenwicht te brengen, zoeken wij naast alten en bassen, vooral sopranen en tenoren.

Ook als projectlid ben je van harte welkom.

De repetities worden op de maandagavond gehouden in de Nieuwe Kerk aan de Steenvoordelaan 364 in Rijswijk.

Als het vanwege het Covid-19 virus weer veilig genoeg is om vóór december 2020 met de repetities te starten, zullen wij ons hoofdzakelijk bezig houden met het instuderen en zingen van Carols die wij in de periode voor Kerst op de één of andere manier ten gehore willen brengen. Eenvoudige, maar prachtige koormuziek. Heerlijk rustig en voorzichtig starten na de eerste golf Covid-19 waarin de koorwereld volledig stil lag.

Daarna zal ook het repeteren van Petite Messe Solenelle van Rossini opgepakt worden.

Petite Messe Solenelle is een grandioos koorwerk.Die eerste karakteristieke noten van piano en harmonium in A - verdeeld over verschillende octaven - aan het begin van Rossini’s Petite Messe Solennelle. In een ritme dat je meteen meeneemt… Wie die eenmaal hoort, herkent de inzet van dit Kyrie uit duizenden. Het is een geliefd muziekstuk, dat vele koren op hun repertoire zetten.

Rossini had al dertig jaar niet meer gecomponeerd en was al ruim 70 toen hij zijn Petite Messe Solennelle schreef. Zelf noemde hij het zijn “oude-dags-zonde”. De componist twijfelde er openlijk aan of zijn “kleine mis” wel een echt religieus muziekstuk was geworden. Omdat hij tot die tijd voornamelijk opera’s had geschreven. Hij droeg zijn mis op aan een Franse graaf en gravin. Het werk is in hun Parijse salon in 1864 voor de eerste keer uitgevoerd.

85 minuten

De Petite Messe Solennelle duurt in totaal zo’n 85 minuten (is dus verre van klein) en is oorspronkelijk geschreven voor 12 zangers in vier stemsoorten, begeleid door twee piano’s en een harmonium. Later schreef Rossini ook nog een orkestbegeleiding.

Dit schitterende werk zullen wij in 2021 uitvoeren met begeleiding van piano en harmonium.

Zin om mee te doen? Bel dan 06-11775639 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wees welkom!